diumenge, 24 de gener de 2010

2on CURS D'AUTOTAST DE VINS: PRIORAT


Els vins del Priorat es caracteritzen per procedir d’una verema de rendiments molt baixos i per passar una fermentació llarga i una maceració completa. Els principals vins que s’hi elaboren són els negres (amb molt cos, densos, persistents), a partir de les varietats carinyena (la varietat que més personalitat aporta als vins d'aquesta DOQ), garnatxa negra i peluda, i, en menor mesura, cabernet sauvignon, merlot i syrah. Els vins blancs, de producció més limitada, madurs i penetrants, s'elaboren amb les varietats garnatxa blanca, macabeu i pedro ximénez. També s'hi fan rosats de garnatxa negra, secs o semisecs; vins rancis de color daurat i càlids al paladar; i vins generosos i dolços. Els vins sotmesos a criança han d’estar-ho durant dos anys, almenys un dels quals ha de ser en envàs de roure, mentre que els rancis passen, almenys, quatre anys en envàs de roure. La superfície conreada ocupa 1600 ha i genera 15000 hl de vi.

I aquesta segona edició va tenir uns convidats sorpresa: l'Alber i la Sònia que ens van anunciar la propera arribada d'UN NOU PAGÈS I UN NOU COLLETAIRE!!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada