diumenge, 24 de gener de 2010

DÈRIA


L'avi Siset en prenia, de bon matí a l'esmorzar
tantus de Dèria es fotia, que fortot que és l'animal
Passa'm gasosa bén ràpid, que porta sansó i syrah
Caram nois quina alegria, a beure'n tots, ja fem tard

(tornada x2)
i l'endemà quin mal de cap

l'ibuprofè ens ho alleujarà
segur que torra, torra, torra
El vi Dèria fa trempar!

VISCA!!

Dèria 2007 (roure)

Producció mitja per planta: 1,350kg

Vinyes: Els voltons (La Vilella Alta), Les Planes (Torroja del Priorat), La Solana (El Molar), La Planeta (La Morera de Montsant).

Varietats: 65% Garnatxa negra, 15% Samsó, 20% Syrah

Sòl: pissarra i argiles amb silici

Vinificació: Verema manual en caixes de 20kg. Premaceració en fred de 48h, i posterior maceració de 20 dies, fermentant a temperatura controlada entre 24-30ºC.
Part del vi fa fermentació malolàctica en barriques i madura al llarg de 3 mesos.
L'assemblatge es conserva en dipòsits d'inoxidable 8 mesos.

Alc. Cont.: 14,7%

Consum: per als 4 anys següents a la collita. Vi sense filtrar

Notes de tast: color cirera "picota" amb ribets morats, aromes de fruits vermells, amb algunes notes especiades amb fusta, boca intensa i llarga amb bons tanins.

Maridatge: pa de coca amb tomata i deliciosos embotits de l'Empordà.

Preu: aprox 10€

2 comentaris:

  1. Em va semblar trobar-hi notes metàliques/ terroses que amb les anxoves de la òstia maridaven del copón.

    ResponElimina
  2. L'hauríem hagut de posar en un decantador, pq el que vam beure més tard que s'havia oxigenat era més bo, no tant fortot.

    ResponElimina